Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

De geschiedenis van webhosting

De geschiedenis van webhosting staat uiteraard in directe verbinding met de geschiedenis van het internet zelf. Het internet van tegenwoordig is namelijk gebaseerd op de miljoenen websites die het internet wereldwijd draaiende houden. Om de hele totstandkoming van dit fenomeen te begrijpen leggen we op deze pagina de geschiedenis uit.

Voor 1991 bestond hosting zoals we dat nu kennen nog niet. Omdat de huidige generatie het internet van voor dat jaar niet als internet zullen zien, bekijken we de geschiedenis vanaf 1991. In dit jaar zorgde webhosting ervoor dat internet een commercieel platform werd. Doordat verbeterde technologieën steeds begrijpelijker werden voor het grote publiek, nam de vraag naar webhosting en het aantal mensen dat er geld in zag toe. Door de grote groei en transparantie van de internetmarkt is webhosting tegenwoordig veel goedkoper dan in 1991.

hosting

Ook het internet zelf is ontzettend veranderd. Van een plek dat alleen voor de meest praktische zaken werd gebruikt tot een plek waar vriendschappen en relaties ontstaan en worden onderhouden. Mensen zijn er tegenwoordig uren per dag op te vinden. Vrijwel alles is tegenwoordig te vinden op internet. ‘Vroeger’ waren er de eerste webdiensten als Geocities in Amerika of een pagina op de Nederlandse website Kindertent.nl (tegenwoordig een forum), tegenwoordig hebben mensen een eigen domeinnaam met informatie over zichzelf, familie, hobby’s et cetera.